De radiotunes van jinglebaas Jon Wolfert


06.08.2024 – Programmamakers op de radio door de jaren heen doen soms graag moeilijk over de tune(s) die zij draaien. De reden? Om deze tune exclusief te houden of om nog wat te raden over te laten in tijden van visual radio en Shazam / Soundhound. Begrijpelijk.

Jon Wolfert op Rewound Radio vormt daarop geen uitzondering. De baas van jinglebedrijf JAM in Dallas heeft een wekelijkse radioshow op zondag van (lokale tijd) 15-18 uur met veel jingles erin. Zijn eerste eindtune vanaf 26 april 2020 was die van de Amerikaanse TV-reeks de Mary Tyler Moore Show. De eindregel luidde “You’re gonna make it after all”, heel toepasselijk in de tijd dat Corona de wereld beheerste. De TV-show werd geproduceerd door MTM Enterprises (Mary Tyler Moore samen met haar toenmalige partner Grant Tinker) voor TV-gigant CBS. Jon Wolfert maakte verschillende versies, een combinatie van de gezongen begintune (in de singleversie verschenen als Love is all around van Sonny Curtis) en de instrumentale eindtune.

Vanaf 8 januari 2023 gebruikt Jon Wolfert een andere eindtune op Rewound Radio. En die is ook van een Amerikaanse TV-reeks, namelijk de Bob Newhart Show, eveneens geproduceerd door MTM Enterprises. Om precies te zijn gaat het om de eindleader van jaargang 1977. Die eindigt met een parodie op de beroemde MGM-leader, oorspronkelijk met een leeuw. De Mary Tyler Moore variant eindigt met een kat. Leuk bedacht. Die miauwende kat gebruikt Jon Wolfert weer in zijn show, na een oproep onder de luisteraars werd dit huisdier (natuurlijk) Jingles gedoopt.

Comediant Bob Newhart overleed recent, op 18 juli 2024, Mary Tyler Moore in 2017.